Rijvaardigheidsrit voor 55 plussers

 

VVN afdeling Someren organiseert dit voorjaar een Opfriscursus voor theorie en praktijk.

Op deze manier proberen we automobilisten die al langer hun rijbewijs hebben tips aan de hand te doen zodat ze daarna nog veiliger aan het verkeer kunnen deelnemen.

Op maandag 30 maart 2020 zal deze cursus in “de Weijers” Ter Hofstadlaan 77 in Someren worden gehouden. Deelname staat open voor 55 plussers uit Someren die een rijbewijs bezitten. De Opfriscursus is van 8:45 – tot 12:00 uur.

 

Wat houdt de cursus in: De bedoeling is dat u de mogelijkheid krijgt uw rijgedrag en uw verkeerskennis onder de loep te nemen. Het is beslist géén examen, meer een test om erachter te komen hoe u rijdt en of u op de hoogte bent van de verkeersregels. Er worden drie onderdelen afgewerkt. Allereerst gaat u met een ervaren rijinstructeur met uw eigen auto een eindje rijden in de omgeving. Na afloop wordt de rit met de instructeur besproken, misschien kan hij u handige tips geven. Daarna wordt uw kennis van de verkeerstheorie nog eens opgefrist, met name veel voorkomende verkeersproblemen en nieuwe verkeersregels worden onder uw aandacht gebracht. Tenslotte kunt uw ogen laten testen en uw gehoor laten controleren.

Het aantal deelnemers is helaas beperkt, meldt u dus zo spoedig mogelijk aan.

De eigen bijdrage voor deze cursus bedraagt € 15,-

 

Aanmelden kunt u via de website: someren.vvn.nl